B&R breidt motorselectie uit met Hiperface DSL Safety

De veiligheidsfuncties van de B&R ACOPOS P3-servoaandrijving zijn nu ook beschikbaar voor motoren met een veilige Hiperface DSL-encoder. Machinebouwers hebben nu een bredere selectie van motoren bij het implementeren van veilige motion control-toepassingen.

Hiperface DSL Safety heeft zich naast EnDat 2.2 Safety op de markt gevestigd als een toonaangevende industriestandaard voor veilige gegevensoverdracht tussen motoren en servoaandrijvingen. Net als EnDat 2.2 is HDSL Safety compatibel met alle veiligheidsfuncties van B&R. Inclusief functies als Safely Limited Speed ​​(SLS), Safe Operating Stop (SOS) en Safe Limited Increment (SLI).

De HDSL Safety-ondersteuning is beschikbaar met een eenvoudige firmware-update. Het encodertype wordt bepaald door parameters op de veiligheidsmodule van de servoaandrijving. Modules kunnen vrij worden gecombineerd, of ze nu met EnDat 2.2 of met HDSL Safety zijn geconfigureerd. Zo kunnen applicatieontwikkelaars het beste encodersysteem voor een bepaalde applicatie kiezen.

Bron: BR-Automation Copyright B&R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *