Compacte bidirectionele datageheugenmodule

IO-Link-geheugenmodule

Balluff biedt een compacte bidirectionele geheugenmodule aan voor installatie in beperkte ruimtes. De compacte geheugenmodule met een beschermingsgraad IP 67 meet slechts 34 x 16 x 8 mm en kan ingezet worden als opslagmedium voor verwisselbare werkstukken. Denk bijvoorbeeld aan applicaties zoals freeskoppen van bewerkingsmachines.

Dit betekent dat de eenheden hun operationele data steeds met zich meedragen. Dit heeft als voordeel dat als de machineconfiguratie gewijzigd wordt, dat alle gegevens zoals het aantal gebruikscycli, schok- en trillingswaarden of smerings- en olieverversingsintervallen rechtstreeks ingeladen zijn.

De inspanning die nodig is om de module te installeren en in te stellen is minimaal. Slechts één standaardkabel is nodig voor een stabiele, foutloze en bidirectionele gegevensoverdracht tussen de freeskop en de controller. De kabel is aangesloten op de freeskop via de interface in het ringsysteem. De uitwisseling van data is immuun voor ruis en ook bestand tegen EMC effecten. De module kan een totaal van 14 segmenten van 64 bytes verwerken.

Als een freeskop wordt omgeschakeld van de ene machine naar de andere, dan worden alle gebruiksgegevens en identificatiedata automatisch gekopieerd en geladen. Dat gebeurt via een kabel vanuit het geheugen van de freeskop naar de NC-controller. Een voordeel dat machine-operatoren als muziek in de oren zal klinken. Indien onderhoud of reparatie nodig is, kan het personeel alle gegevens uit de geheugenchip makkelijk uitlezen op een PC of laptop en updaten waar nodig. Dit geeft de productieverantwoordelijke voortdurend transparante informatie over de huidige status van de freeskop.

Eens te meer bewijst IO-Link een belangrijke technologie te zijn voor ruimtebesparende en performante Industry 4.0 installaties.

http://www.balluff.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *