Demcon ontwikkelt machine voor productie mondkapjes

Een machine die lokaal ingezet kan worden om automatisch met hoge capaciteit mondkapjes te produceren. Dat is de doelstelling van Demcon. Na eerder een beademingsapparaat voor Corona patiënten te hebben ontwikkeld, richten ze zich nu op een machine die kan helpen bij een ander probleem in de Corona crisis: het tekort aan mondkapjes.

De uitbraak van het COVID-19 virus, in de volksmond beter bekend als Corona virus, heeft ons met de neus op de feiten gedrukt wat betreft beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes. Voor de levering van deze mondkapjes zijn we grotendeels afhankelijk van import. De uitbraak bemoeilijkt het importproces; tel daar een explosieve groei in vraag bij op en je hebt schaarste. Om dit probleem op te lossen zijn machines nodig die ingezet kunnen worden om lokaal en voordelig grote hoeveelheden mondkapjes te produceren.

Demcon ontwikkelt dus zo’n machine. De machine produceert automatisch met hoge capaciteit mondkapjes. De machine is modulair opgezet, zodat deze aangepast kan worden aan veranderende producten. Naar wens kan de machine aangepast worden om verschillende type maskers te maken. Denk hierbij aan beschermingsklasse (FFP1, FFP2, FFP3), aantal lagen, materialen of afmetingen. De machine kan dusdanig aangepast worden dat hij in een bestaande productielijn geïntegreerd kan worden. Ook kan de machine uitgebreid worden met modules voor productmarkering, visuele inspectie of verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *