Gratis Festo macro’s voor EPLAN

Door de samenwerking van Festo en EPLAN wordt er steeds meer vooruitgang geboekt bij het verbinden van de configuratiewerelden van elektrische en pneumatische engineering. Speciaal voor EPLAN-gebruikers heeft Festo een datapakket ontwikkelt. Hierin bevinden zich meer dan 2000 macro’s en hiermee wordt een extra impuls gegeven aan de mechatronische ontwikkeling van het CPX platform. De gebruikers van EPLAN kunnen dit toespassen voor het eenvoudig maken van overzichtstekeningen, elektrische- en pneumatische schema’s en PLC overzichten.

De nieuwe exclusieve verzameling van meer dan 2.000 macro’s voor remote IO met de CPX elektrische en pneumatische I/O van Festo, combineert configuraties in elektrische en pneumatische projectengineering. De apparaatgegevens zijn beschikbaar in zes talen. Ook omvatten ze intelligente moduleconfiguraties, inclusief hun elektrische en pneumatische aansluitlogica, met inbegrip van de functie templates. De laatste typecode van het geconfigureerde Festo CPX platform is de link. Het omvat twee ID codes, één voor de elektrische en één voor de pneumatisch sectie. De ontwerper kan van deze ID code gebruik maken door uit de vooraf gedefinieerde apparaatmodules de meest geschikte te selecteren en via drag & drop te plaatsen in de elektrische, pneumatische of hydraulische technische documentatie. Gebruikers van EPLAN Electric P8 en EPLAN Fluid kunnen dit toepassen om eenvoudig en snel 2D overzichtstekeningen, elektrische en pneumatische schema’s en PLC-overzichten te genereren. De gegevens kunnen gratis worden gedownload van de website van Festo (www.festo.de/EPLAN).

Veelzijdig voor elk toepassingsgebied
De voordelen van geleide configuratie met behulp van tools van Festo, worden hier gecombineerd met op logica gebaseerde documentatie in EPLAN. Dankzij een toegesneden combinatie van verschillende functies, kan de configuratie van het ventieleiland nauwkeurig worden aangepast aan de applicatie – brede toepassingsgebieden zijn hierbij gegarandeerd. Het Festo CPX-platform is hiervoor perfect: elektrisch en open voor alle huidige veldbus standaarden en alle klantspecifieke installatienormen. Klanten profiteren van gebruiksgemak: vanuit de schakelkast de fabriek in, inclusief de elektrische en pneumatische netwerken, waardoor bespaard kan worden op installatie inspanningen.

Gratis download
De macro’s, die beschikbaar zijn voor alle CPX-terminals (elektrische randapparatuur en veldbus nodes) en bepaalde MPA-ventieleilanden, bevatten de volgende functies en kunnen worden gebruikt als stamgegevens voor onderdelen bij het genereren van stuklijsten:

  • Structureel overzicht met individuele module invoer- en bestelcode
  • Schakelschema’s in meelijnige representatie, aansluitschema en PLC-overzicht
  • Overzicht van schakelkast met typecodes e op een schaal van 1:1.

De gegevens zijn beschikbaar voor download als een compleet pakket zonder extra kosten ( www.festo.de/EPLAN ).

Ook kunnen deze worden gedownload van de Festo online productcatalogus onder 2D/3D CAD. Beschikbare talen: Duits, Chinees, Engels, Frans, Koreaans en Spaans Beschikbaarheid via het EPLAN Data Portal is in voorbereiding.

Festo marcro cpx eplan
Gemeenschappelijk doel: voordeel voor de gebruiker
Sinds enkele jaren hebben Festo en EPLAN samengewerkt aan de ontwikkeling van oplossingen die de engineering voor hun gemeenschappelijke klanten makkelijker maakt. Zo kunnen Festo mechatronische componenten nu worden ontworpen en gedocumenteerd dankzij de directe koppeling tussen EPLAN Fluid en de Festo productcatalogus. Daarnaast distribueert dochteronderneming Festo Didactic sinds enkele jaren de EPLAN Education software voor industrieel middelbaar- en hoger basis- en voortgezet onderwijs.

 

 

Voor meer info:

EPLAN Software & Service
Hengelder 56
NL-6902 PA Zevenaar
HEIJMEN Vera
Phone : +31-316-591 770
Fax : +31-316-591 749
office@eplan.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *