Groeifonds: €1,35 miljard voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie

Het Nationaal Groeifonds stelt in totaal €1,35 miljard beschikbaar voor vijf voorstellen voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

Om de toepassing van groene waterstof te versnellen in de chemie, de zware industrie en transport heeft de commissie een investering van maximaal €338 miljoen klaarstaan. Hiervan is €73 miljoen is al voorwaardelijk toegekend de overige €265 miljoen is gereserveerd.

Het investeringsprogramma voor kunstmatige intelligentie AiNed krijgt maximaal €276 miljoen. Hiervan is €44 miljoen is al toegekend, met een voorwaardelijke toekenning van €44 miljoen en een reservering van €188 miljoen.

Het grootste deel van de investering gaat naar Quantum Delta NL. Een coalitie bestaande uit bedrijven, universiteiten en andere kennisinstellingen die onderzoek doen naar de ontwikkeling en de toepasbaarheid van quantumtechnologie. Hiervoor bedraagt de maximale investering €615 miljoen. Waarvan €54 miljoen al is toegekend, met een voorwaardelijke toekenning van €228 miljoen en een reservering van €333 miljoen.

De overige twee projecten Health-RI (infrastructuur voor gezondheidsdata) en RegMed XB (regeneratieve geneeskunde) krijgen een maximale investering van €69 miljoen en €56 miljoen.

Bron: Nationaal Groeifonds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *