Het Nederlandse bedrijf Hardt Hyperloop, gevestigd in Delft, krijgt €15 miljoen subsidie van de Europese Commissie voor het realiseren van zijn plannen. Dit is de eerste keer dat een Hyperloop bedrijf financiële steun krijgt vanuit Brussel.
Duurzame oplossing
De Hyperloop kan het antwoord zijn aan de groeiende vraag naar een duurzame oplossing voor vervoer voor zowel mensen als goederen. De Hyperloop verplaatst zich namelijk door buizen op lage druk die worden aangedreven door een elektromagnetisch aandrijfsysteem. Hierdoor is het reizen met de Hyperloop energiezuinig en volledig CO2-neutraal.
Het toegekende bedrag zal niet alleen de ontwikkeling van de Hyperloop maar ook het toekomstige Europese Hyperloop Centrum in Groningen, dat gepland staat voor 2023, een boost geven.
Het Europese Hyperloop Centrum
Het Europese Hyperloop Centrum wordt samen met de provincie en gemeente Groningen ontwikkeld en krijgt onder andere een 3 km lange baan om andere de Lane-Switching technologie verder te ontwikkelen. Lane-switching is de sleutel naar een hyperloopnetwerk waarbij rechtstreekse reizen zonder tussenstops worden aangeboden.
Dankzij Lane-Switching kan een Hyperloopvoertuig wisselen van rijstrook zonder extra of bewegende componenten, waardoor het zijn hoge snelheid behoud.
Bron: EngineersOnline
Afbeelding | Hardt Hyperloop