Industriële SCADA server voor hoge performance en betrouwbaarheid

Tot voor kort waren commerciële servers of industriële PC’s de enige hardware opties waarop een SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) systeem kon draaien. Met de komst van speciaal ontwikkelde industriële SCADA servers van Advantech heeft u de beschikking over een stabiel, veilig en lang leverbaar hardware platform.

Een SCADA systeem is het hart van grotere automatiseringsprojecten. Het systeem zorgt ondermeer voor de communicatie tussen het controlecentrum en de veldapparatuur. Door het uploaden van de verzamelde informatie naar een controlecentrum kunnen processen op afstand worden bewaakt en gecontroleerd. Voor grotere toepassingen werken vaak meerdere servers samen.

De nieuwe SCADA servers van Advantech bieden een aantal voordelen:

 • Betrouwbaarheid
  Naast de hogere bedrijfstemperatuur en betere schok- en vibratiespecificaties zijn er meer zaken die de betrouwbaarheid van deze Advantech systemen verhogen.In het veld komt het voor dat SCADA servers worden blootgesteld aan instabiele stroomvoorziening. Als de stroomvoorziening uitvalt maar snel weer hersteld, kan een restspanning in het voedingscircuit ervoor zorgen dat het systeem niet opnieuw opstart. De Advantech server moederborden (ASMB-serie) bieden daarom een ontlaadcircuit dat binnen enkele microseconden de restspanning ontlaad zodat het systeem kan rebooten.
  Daarnaast beschikt de ASMB-serie over een tweetal netwerkpoorten waardoor u load balancing, teaming- en failover functies tot uw beschikking heeft. Dit komt uw netwerkbetrouwbaarheid ten goede.
 • Green IT
  Één van de belangrijkste punten op dit moment voor de industrie is “Green IT”. Om het systeem zo energie efficiënt mogelijk te laten werken wordt er gebruik gemaakt van gecertificeerde 80PLUS Bronze voedingen. Deze voedingen vallen in de categorie die meer dan 85% rendement leveren.
 • Flexibiliteit
  U heeft standaard keuzemogelijkheden op het gebied van processoren, geheugen, opslag en chassis (2U/4U). Het 4U chassis (HPC-7442) biedt standaard vier mobiele HDD trays waarin zowel 2,5” als 3,5” schijven geplaatst kunnen worden. Middels een optionele module is het systeem tot acht mobiele HDD trays uit te breiden.
 • Beveiliging
  De beveiliging van uw systeem wordt zowel hardware- als softwarematig gedaan. Zo worden de HDD trays in het chassis afgeschermd door een afsluitbaar frontpanel. Een andere functie is ‘intrusion alert’. Een schakelaar detecteert het ongeoorloofd openen van de behuizing en stuurt vervolgens een alarmmelding naar de beheerder, terwijl de BIOS traceringsbestanden aanmaakt.
  Een interne USB-poort zorgt ervoor dat uw SCADA dongle niet zonder meer verwijderd kan worden. Op software gebied is Advantech een samenwerkingsverband aangegaan met McAfee. Op deze manier wordt er een betrouwbare ‘witte’-lijst aangemaakt met software die zonder risico op de server uitgevoerd mag worden.
 • Op afstand beheersbaar
  Een ingebouwd separaat werkende alarmprint zorgt voor de monitoring van het moederbord en systeemparameters van de serverkast zoals temperatuur, voedingsspanning en ventilatorsnelheid. Het softwaretool SUSIAccess van Advantech zal tevens een LED op de voorzijde van het systeem laten branden en er kan automatisch een melding verstuurd worden naar de beheerder.
 • Smart Fan Control
  De kastventilator wordt aangestuurd door de alarmprint. De aansturing van de CPU ventilator wordt verzorgd door de BIOS, terwijl de ventilator van de voeding zelfregelend is. De aansturing van de ventilatoren gebeurt in alle gevallen op basis van een optimale snelheidscurve. Hierdoor wordt het systeem optimaal gekoeld, terwijl een stille en energie-efficiënte werking wordt gegarandeerd.
 • Hoge computer prestaties
  Bij een groot SCADA netwerk is een krachtige server nodig om diverse taken zoals IP decoding en het verwerken van grote hoeveelheden data goed te kunnen uitvoeren. De ASMB-serie ondersteunt dan ook Intel’s® laatste 4e generatie ‘Xeon E3 v3™ of Intel Xeon E5 technologie processoren en high-speed ECC geheugen om aan deze prestaties te kunnen voldoen.
  In de 1e helft van 2014 verwacht Advantech de VMware certificering voor een aantal moederborden uit de ASMB-serie te hebben afgerond.
 • Lang leverbaar
  De gemiddelde commerciële server ondergaat elke twee jaar een grote verandering. Voor gebruikers kan zo’n korte life cycle een behoorlijke impact hebben op validatie- en/of certificeringkosten. Advantech streeft ernaar om deze systemen 5 tot 7 jaar lang te kunnen leveren.

ID54 Mainframe SCADA server
Advantech’s industriële servers combineren geavanceerde server functionaliteit met de specificaties van een industriële PC.

Meer weten?
Isotron Systems verkoopt direct of in samenwerking (op basis van) industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en systemen aan de industriële sector (groothandel, eindgebruiker, OEM-er en Systeem Integrator) in Nederland, België en Luxemburg. Kijk eens op http://www.isotron.eu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *