Lichtsectiemeter en visionsensor perfect gecombineerd in één apparaat

Kant-en-klare oplossing voor vergelijkings- en bewakingstaken

De lichtsectiesensoren uit het SmartRunner gamma bieden een unieke combinatie van een lichtsectiesensor met hoge precisie en een visionsensor in één compact apparaat.

Deze kant-en-klare plug & play-apparaten van Pepperl+Fuchs worden op de werkvloer ingesteld, om zo optimaal te beantwoorden aan het specifieke toepassingsgebied. In tegenstelling tot de conventionele “general purpose” apparaten, is de inbedrijfstelling en parametrering uitermate eenvoudig uit te voeren met behulp van Teach-in of via datamatrix codes. Dit vereist geen speciaal daartoe opgeleid of gekwalificeerd personeel.

Dankzij de krachtige LED-verlichting zijn de SmartRunner apparaten in staat om beelden vast te leggen die visuele documentatie geven over gemaakte fouten, procesgegevens en kwaliteitsproblemen. De geïntegreerde data matrix-decoder geeft de gebruiker de mogelijkheid om de sensor eenvoudig via datamatrix codes in te stellen, dus zonder gebruik van een PC. De sensoren voor de lichtdetectiemeting leveren het detectieresultaat als goed of slecht signaal naar de schakeluitgang, dat zo verder verwerkt kan worden met behulp van eender welk bedieningspaneel.

De eerste componenten uit het nieuwe gamma die beschikbaar zijn, zijn de SmartRunner “Matcher” en de SmartRunner “Detector”. De Matcher is geoptimaliseerd om een eerder aangeleerd referentiecontour te herkennen. Mogelijke toepassingen zijn het controleren met grote precisie van de positie en de nauwkeurigheid van objecten. Denk bijvoorbeeld aan het grijpen van carrosserieonderdelen door een robot.

In tegenstelling tot het voorgaande bewaakt de SmartRunner ook de aangeleerde opdrachten, zodat entiteiten van buitenaf geen gevaar kunnen betekenen voor gevoelige machineonderdelen zoals dure lenzen en precisie-instrumenten. Het detecteert objecten tot 1 mm met een hoge nauwkeurigheid dankzij het trapeziumvormige meetbereik dat 350 mm breed en 700 mm diep is.

De SmartRunner heeft talrijke toepassingsgebieden, bijvoorbeeld in de auto-industrie en in applicaties van de systeem- en machinebouw.

Automatisering is onze wereld. Een perfecte applicatieoplossing is ons streven.

De bereidheid om ondernemersrisico´s te nemen, een pioniersgeest en een vast geloof in eigen inventieve krachten – het waren de fundamenten waarop Walter Pepperl en Ludwig Fuchs in 1945 hun radioreparatiebedrijf in Mannheim startten. Hun uitvinding van de benaderingschakelaar enkele jaren later vormde het bewijs van hun kunnen. Het was tevens het startpunt van een succesverhaal dat bepaald is door hechte klantenrelaties en innovatieve automatiseringstechnologieën en -processen. Toen, zowel als nu, is onze focus doelbewust gericht op de individuele behoeften van elke klant. Als pionier op het gebied van de elektrische explosiebeveiliging, zowel als toonaangevende innovator van zeer efficiënte sensoren – de nauwe communicatie met onze klanten is wat ons uiteindelijk heeft gemaakt tot een koploper op het terrein van de automatiseringstechnologie. Ons hoofddoel is het combineren van geavanceerde technologieën en uitgebreide diensten voor het optimaliseren van de processen en toepassingen van onze klanten.

http://www.pepperl-fuchs.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *