Nieuwe iPhone en iPad-app voor het EPLAN Data Portal

EPlan app voor iPhone 2

Bij een machinestilstand of onderhoudsbeurt direct de bewuste componenten selecteren? Dat lukt perfect met de nieuwe app voor het EPLAN Data Portal. Nu beschikbaar in twee talen in de iTunes Store. Voor de gebruiker betekent dat toegang tot 230.000 componenten in een portaal om het gewenste component of stuk te zoeken en selecteren.

Mobiele toepassingen voor iPads en smartphones zijn alomtegenwoordig en komen tegemoet aan de vereisten voor een flexibele productie.

EPLAN ontwikkelde een gratis app voor iPad en iPhone voor haar Data Portal. Deze is nu online beschikbaar. De app maakt het mogelijk om componenten mobiel te gaan opzoeken, rechtstreeks op de machine of in de productielijn. Uitgebreide filtermogelijkheden zorgen voor het snel en makkelijk terugvinden van de juiste component.
Indien vervanging van een component nodig is, kan deze ter plaatse direct geselecteerd worden via de app. Mocht de fabrikant het defecte stuk inmiddels uit roulatie gehaald hebben, dan stelt de app meteen een alternatief voor.
Als er een component geselecteerd is, kan deze getransfereerd worden naar het bewuste project op kantoor. Zo kan de vereiste machinedocumentatie meteen aangepast worden aan de ‘as-built’-situatie en kunnen de nodige controles uitgevoerd worden. Zo blijft alle bedrijfs- en projectdocumentatie up-to-date.

Configuratie met extra gebruiksgemak

De componentinformatie zorgt niet enkel voor een belangrijke toegevoegde waarde in de configuratiefase, maar ook voor commercieel gebruik kan het EPLAN Data Portal doeltreffende informatie leveren. Een voorbeeld hiervan zijn de macro’s voor de behuizingen of de 3Dmacro’s voor behuizingconstructie. Eén van de grootste voordelen voor de appgebruikers is de 3D dataviewer. Vanaf nu is het mogelijk om, via uw vingertippen op het touchscreen, de componenten langs alle kanten te bekijken. Wie machines of componenten configureert, krijgt ook een optimale visualisering van hoe de installatie er in de behuizing zal uitzien. Dit verzekert een snelle en efficiënte configuratie van het ontwikkelingsproces en een extra bonus op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Voordelen voor de maakindustrieEplan App voor iPhone

De nieuwe app opent ook nieuwe perspectieven voor de producenten van componenten. Verkoopafdelingen kunnen hun klanten direct het potentieel van het geselecteerde component tonen op het scherm. Ze krijgen echte componenten te zien, vergezeld van volledige informatie zoals bestelvoorwaarden een visualisering van hoe de component er uit ziet. Meer gedetailleerde informatie in het bekende EPLAN formaat betekend een echte toegevoegde waarde voor alle betrokkenen. Dat is voor de maakindustrie ontegensprekelijk een doorslaand verkoopsargument, terwijl ontwerpers kunnen profiteren van kwalitatieve engineeringdata.

EPLAN & Apps – het verhaal gaat door

EPLAN stelde zijn eerste app twee jaar geleden voor. Een informatieve app en de EPLANet-app voor het bedrijfsmagazine zijn reeds beschikbaar in twee talen voor Apple en Android. Ondertussen blijven de Duitse specialisten ook andere apps ontwikkelen. EPLAN gebruikers kunnen dus uitkijken naar nieuwe technologische ontwikkelingen in het gebied van de mobiele applicaties.

Meer informatie en directe link via de website www.EPLAN.de/app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *