Phoenix Contact en Yaskawa sluiten partnership

Yaskawa, fabrikant van industriële robots en mechatronica, en Phoenix Contact, fabrikant van automatiseringsoplossingen, hebben een gezamelijk doel. Dit doel is zoveel mogelijk naar een open structuur qua systemen te bereiken in de IA. Dit moet in plaats komen van de gesloten en vaak fabrikant specifieke oplossingen van tegenwoordig.

Yaskawa kiest nu voor de PLCnext Technology. Beide partijen sluiten nu een overeenkomst af om PLCnext verder te ontwikkelen. Daarnaast is Yaskawa voornemens het PLCnext runtime-systeem toe te passen op het gebied van Motion Controls en Robotics.

Het verheugt mij dat we onze langdurige, vertrouwde zakelijke relatie nu verder verdiepen en onze samenwerking op het gebied van industriële besturingstechniek uitbreiden”, benadrukt Bruno Schnekenburger, CEO en president van Yaskawa Europe.Ulrich Leidecker, COO en president van de Business Area Industrial Management and Automation van Phoenix Contact, vult aan: “De openheid van het PLCnext-ecosysteem stelt een groot aantal leveranciers in staat om een zeer flexibele, veilige en moderne automatiseringstechniek aan te bieden. De technologie-partnership met Yaskawa is een mijlpaal voor de automatiseringsindustrie, want hoe meer partners in een open automatiserings-ecosysteem samenwerken, des te waardevoller het wordt voor de afzonderlijke deelnemers”.

PLCnext logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *