Profibus net-M module

Centraal management module voor Profibus-ring glasvezel dataverbindingen

Met de net-M biedt eks Engel een nieuwe oplossing voor het centraal managen van Profibus-ring verbindingen met glasvezel. Dit is vooral van voordeel voor installaties die moeilijk bereikbaar zijn zoals windmolens, tunnels en boorplatforms.

De kern van het systeem is een web georiënteerd master systeem waardoor tot 254 ringdeelnemers kunnen worden bewaakt. De deelnemers in het ringnetwerk zijn speciale omvormers van de eks Engel d-Light en io-Light serie. Reeds geïnstalleerde standaard omvormers kunnen door een upgrade met een FPGA-bouwsteen met bijpassende software op de nieuwste stand worden gebracht en worden opgenomen in het net-M Profibus netwerk.

Via de master module kunnen Profibus systeem fouten zoals onderbreking van de glasvezel verbinding en uitval van Profibus modules via een web browser op een PC worden weergegeven. Verder kunnen status veranderingen een intern fout meldcontact activeren, worden opgeslagen in een log database of per email als een bericht worden verzonden.

De verschillende instellingen van de Profibus net-M module kunnen via TFTP (Trival File Tranfer Protocol) op een PC worden opgeslagen.

De master module, met werktemperatuurbereik van -40°C tot +70°C, is ondergebracht in een compacte (115 x 61 x 113 mm), gepoedercoate RVS behuizing geschikt voor DIN-rail montage. Voor de ethernet verbinding is de module voorzien van een RJ45 aansluiting.

De Profibus ring kan men realiseren met Multimode of Singlemode glasvezel voorzien van ST, SC, E2000 of BIDI-SC (datacommunicatie over een enkelvoudige vezel) aansluitingen. Afstanden die kunnen worden overbrugt met Multimode zijn 5km met Singlemode is dit 30km.

Voor meer informatie kijk op www.besd.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *