ProSoft Technology lanceert de 802.11n Industriële Wireless Access Point/ Bridge/ Repeater

De nieuwe 802.11abgn Fast Industrial Hotspot van ProSoft is een geavanceerde, high-speed wireless Ethernet oplossing, ontworpen voor toepassingen in industriële omgevingen. De Hotspot heeft  een breed scala aan draadloze eigenschappen zoals Fast Roaming, hoge doorvoersnelheid (‘packet-per-second’) en goede dekking, waardoor er een zeer betrouwbare communicatie wordt gerealiseerd voor projecten in de industrie.

De 802.11abgn Fast Industrial Hotspot (RLX2) biedt naast opzienbarende verbeteringen op het gebied van client/bridge fast roaming tussen accespoints, ook een snellere dataoverdracht en verbeterde diagnose.

Deze nieuwe mogelijkheden garanderen een vlekkeloze en snelle Ethernetverbinding voor bijvoorbeeld bewegende machines en voertuigen in productiebedrijven, kraansystemen en meer. Het veilige, supersnelle draadloze netwerk vermindert de projectkosten (installatiewerkzaamheden) en levert een hogere beschikbaarheid van het machinepark. Het elimineert immers mechanische slijtage van rails en sleepringcontacten.

De Fast Roaming technologie van de RLX2 gebruikt slechts 50msec om volledig tussen access points te swtichen. De module gebruikt 802.11i en 128bit AES encryptie en is werkt in de 2,4 GHz en 5 GHz band. Het apparaat beschikt ook over uitgebreide managementtools. Denk hierbij aan IH Browser, Webserver en een OPC-server. De instellingen worden automatisch opgeslagen op de microSD kaart, waarvan de RLX2 ook kan worden opgestart zodat deze snel geactiveerd kan worden.

De Hotspot is ontwikkeld voor ‘extreme’ omgevingen en gevaarlijke locaties zoals olie en gasinstallaties. Het is de ideale draadloze oplossing voor PLC/PAC -netwerken, remote I/O, safety-I/O, plantcontrole, remote video en voor mobiele operators.
De Hotspot kent een uitgebreid werkingsgebied van -40°C to +75°C (-40°F to +167°F) en heeft meerdere goedkeuringen voor ATEX omgevingen zone 2 en Klasse 1, afdeling 2.
De module is ook getest op shock- en vibratie bestendigheid. Voor shock beantwoordt ze aan de IEC 60068 2-6 (20g, 3-Assen) en voor vibratie aan IEC is 60068 2-27 (5g, 10-150 Hz).

 

ProSoft Technology SAS
Z.A. Font Grasse
17, rue des Briquetiers
F-31700 Blagnac

Phone : +33 5.34.36.87.27
europe@prosoft-technology.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *