RFID – nieuwe, compacte en robuuste UHF lees/schrijfkop van Pepperl+Fuchs

UHF lees/schrijfkoppen hebben een groter bereik dan LF en HF lees/schrijfsystemen, omdat de UHF technologie op afstand communiceert met behulp van ‘detached’ golven en de LF/HF systemen dichterbij werken. Het bereik kan worden gevarieerd door aanpassing van het antenneontwerp en de overgedragen energie. Als aanvulling op de bestaande F117 UHF antenne met een bereik tot 6 m, introduceert Pepperl + Fuchs nu een zeer compacte oplossing, de nieuwe F190 UHF, speciaal afgestemd op toepassingen in de productietechnologie en logistiek, waar de leesafstand van de LF en HF systemen niet toereikend is.

De nieuwe F190 UHF lees/schrijfkop is de ideale oplossing voor toepassingen waar de installatieruimte beperkt is. Het typische leesbereik van 0,2 tot 1,5 m overbrugt de meeste afstanden naar tags en dekt extra toleranties. Het instelbare detectiebereik maakt selectieve uitlezing van de betreffende tag mogelijk. Het ontwerp van de UHF lees/schrijfkop is niet alleen compact, maar ook zeer robuust dankzij de metalen onderkast met ingekapselde elektronica en de op het bovenste deel aangebrachte antenne. Dit wordt nog eens benadrukt door de industriële aansluiting met een M12 connector en de hoge IP67 bescherming. De UHF lees/schrijfkop kan worden gebruikt in toepassingen waar het simultaan lezen van meerdere tags nodig is, bijvoorbeeld voor het identificeren van meerdere afzonderlijke getagde producten in een container. Dit vermindert de leesinspanning aanzienlijk. UHF tags zijn o.a beschikbaar als goedkope zelfklevende labels, die zorgen voor een kosteneffectieve manier om leveranciers te integreren in het proces.

De nieuwe UHF lees/schrijfkop heeft een soortgelijke commandostructuur als alle andere lees/schrijfkoppen die kunnen worden aangesloten op de IDENTControl, waardoor integreren in de besturingssoftware zeer eenvoudig is. Om te helpen met de inbedrijfstelling, voorzien we onze klanten van de gratis RFIDControl software, waarmee apparaten kunnen worden geparametreerd, diagnostische gegevens kunnen worden opgehaald en de testmodus kan worden opgestart als er nog geen besturing beschikbaar is. De veelkleurige en redundante LED displays maken inbedrijfstelling eenvoudiger doordat ze informatie verstrekken over de huidige status van het apparaat.

Samengevat:

  • Voor RFID is IDENTControl de gateway tot de meest gebruikte veldbussen
  • NIEUW: Compacte UHF lees/schrijfkop
  • Met een typisch bereik van 0,2 … 1,5 m, vult de compacte UHF kop een lacune in de LF en HF systemen en maakt nieuwe toepassingen mogelijk
  • Consistente commando- en operationele structuur
  • Extreem robuust dankzij de metalen behuizing met IP67 classificatie
  • zo eenvoudig te installeren als een sensor.

www.pepperl-fuchs.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *