Systeemintegratie voor Chinese metrolijn vereenvoudigd

De Gaungzhou metrolijn in China maakt gebruik van de Anybus Communicator van HMS Industrial Networks en oplossingen van Rockwell Automation door verschillende bewakingsapparaten aan te sluiten op ControlNet.

Anybus Communicator

De Gaungzhou metrolijn strekt zich uit van oost naar west door Guangzhou City en heeft een lengte van 40 kilometer. De capaciteit bedraag 50 miljoen passagiers per dag  en de lijn bevat 24 stations.

De metrolijn is voorzien van een uitgebreid bewakingssysteem. Dit systeem bewaakt het ventilatiesysteem, airconditioning, watervoorziening, riolering, liften etc. Door middel van een “BAS systeem” (PLC systeem)  worden een aanzienlijk aantal controleapparaten en subsystemen verbonden. De uitdaging bestond uit het vinden van een oplossing om de communicatie  tussen de verschillende apparaten en het BAS systeem mogelijk te maken. De seriële gateway Anybus Communicator bleek hiervoor het juiste product.

De Anybus Communicator is een serie protocol converters waarmee industriële apparaten op alle belangrijke industriële netwerken (PROFIBUS, PROFINET, DeviceNet, Ethernet/IP, ControlNet, Modbus, CC-Link, enz.) kunnen worden aangesloten. De Communicator is in staat om vrijwel elke standaard of gebruikerspecifiek protocol te converteren. De aansluiting wordt geconfigureerd middels de configuratiesoftware.

Klik hier om het gehele artikel in pdf te lezen

 

Meer informatie

Hescon: www.hescon.nl
Anybus: www.anybus.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *