T-BOX ondersteunt IPads, tablets en smartphones

Voortaan ondersteunt T-BOX open telemetrie naast pc’s ook iPads, tablets en smartphones. Dit betekent dat operators, waar ook ter wereld, steeds geïnformeerd blijven over het proces. Gebruikers ontvangen grafische overzichtsplaatjes, alarmen en trendgrafieken op hun mobiele toestel. Daarnaast kan men direct ingrijpen, het proces bedienen en setpoints aanpassen. Met deze nieuwe webtechnologie, gebaseerd op JAVA, kan elk mobiel toestel gebruikt worden als operator interface. Het systeem ondersteunt Android, iOS5 van Apple en Microsoft Windows Phone 7.5 Mango. Bovenstaande innovaties zijn gratis, maar alleen beschikbaar voor de T-BOX MS 32 bit en de nieuwe T-BOX Lite 32 bit.

Van Active x naar AJAX

De vroegere webtechnologie van T-BOX was gebaseerd op Microsoft Active/X. Dit betekent dat de webomgeving alleen beschikbaar was voor pc’s gebaseerd op Windows. In verband met de gigantische opkomst van mobiele toestellen, heeft de fabrikant van T-BOX de oude Active/X-technologie vervangen door AJAX. Met gebruik van deze innovatie kunnen ook mobiele toestellen als iPads, tablets en smartphones als bedieningsterminal worden gebruikt. Naast Microsoft Internet Explorer 9 worden voortaan ook Firefox, Opera en Safari ondersteund.

Aanzienlijke besparing

T-BOX wordt zeer veel gebruikt in de infrawereld bij waterschappen, gemeentes en energiebedrijven. In het verleden werd het proces lokaal bediend met behulp van een eenvoudig bedienpaneel. Dit betekende echter een aanzienlijke investering, aangezien bij elk object een paneel nodig was. Bovendien werd dit paneel geprogrammeerd door een andere softwareomgeving dan de T-BOX en kon de interne configuratie niet op afstand worden aangepast. Met de nieuwe webomgeving zijn geen lokale bedienpanelen meer nodig, aangezien iPad, smartphone of tablet worden gebruikt als interface. Het device kan, mits voorzien van een SIM-kaart, met de T-BOX communiceren via WiFi of UMTS. Tenslotte heeft men voortaan slechts één ontwikkelomgeving nodig, aangezien de grafische schermen ontwikkeld worden met hetzelfde pakket als waarmee men de T-BOX configureert. Ook kan men de webapplicatie van de T-BOX op afstand aanpassen.

CimPro BV

CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikanten onderling uitwisselbaar. CimPro BV levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX open telemetrie en open beheerssystemen gebaseerd op ControlMaestro, het Alert alarmbeheerssysteem en het gebruiksvriendelijke rapportagepakket Dream Report. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro BV gekwalificeerde integratoren. Tot de klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa’s, Gemeente Echt en waterleidingbedrijf Evides.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Marcel Laes, general manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda
Telefoon: (076) 531 77 88
Fax: (076) 531 77 99
E-mail: mlaes@cimpro.com
Web: www.cimpro.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *