The Ocean Cleanup start met productie van de interceptor

The Ocean Cleanup is een Nederlandse non-profitorganisatie. Samen met het Finse bedrijf Konecranes gaan ze een serieproductie starten van de nieuwe Interceptor.

De Interceptor is een schip dat aangedreven wordt door zonne-energie en volledig autonoom plastic uit rivieren filtert. De schepen worden ingezet in rivieren, omdat een groot deel van het zee plastic hiervan afkomstig is. De nieuwe schepen zijn voorzien van bredere loopbanden en grotere afvalbakken, een andere grote verandering is de nieuwe catamaran constructie. Hierdoor is het systeem makkelijk in zeecontainers te vervoeren over de hele wereld. De nieuwe versies, 5 en 6, gaan gebruikt worden voor de serieproductie.

Kronocranes zal zich bezighouden met het produceren, installeren en het onderhoud van de schepen. The Ocean Cleanup is verantwoordelijk voor het ontwerp en zal de schepen uitzetten in rivieren over de hele wereld. Momenteel worden de Interceptors gebouwd in een faciliteit van Konecranes in Maleisïe. Deze zijn naar verwachting in mei 2021 klaar om gebruikt te worden.

Bron: TheOceanCleanup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *