Ultrasone technologie van Pepperl+Fuchs

Ultrasone technologie wordt veel toegepast voor niveaubewaking in b.v. watertanks. Een sensor kan probleemloos hoogtes meten van 4 of 6 meter. De sensor kan direct middels IO-link of een analoge output worden aangesloten op een

frequentie gestuurd pomp. Middels instelbare hysteryse niveau’s kan de bijbehorende pomp worden in of uitgeschakeld.
Ook kan door de parametriserings-software de meting gemiddeld wordt, waardoor storings invloeden tijdens b.v. het vullen worden gereduceerd.

Pepperl Fuchs Ultrasone F77

De ultrasone sensors zijn ook toepasbaar voor bijvoorbeeld het detecteren van de rand van een PCB in een assemblagemachine. De sensor heeft als taak het nauwkeurig detecteren van de rand van een naderende PCB. Uitsparingen en de verschillend gekleurde glanzende oppervlakken van de PCB vormen, voor de kleine ultrasone sensoren in F77 miniatuur ontwerp, geen enkel probleem. De vlakke projectie kegel negeert de uitsparingen en detecteert de rand betrouwbaar. Een eenvoudige teach-in van de positie van de PCB is voldoende om de sensor voor de betreffende taak te configureren.

Pepperl + Fuchs heeft twee decennia ervaring in de ontwikkeling van ultrasone technologie.  De sensoren zijn nauwkeurig en kunnen worden aangepast voor specifieke taken en omstandigheden middels de intuïtieve parametrisering tool.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Hoge storingsongevoeligheid tegen perslucht en installatielawaai
  • Zeer geringe blinde zone (10 mm) voor krappe inbouwruimten
  • Onafhankelijk van het detectiemateriaal – betrouwbare herkenning van transparante objecten
  • Eenvoudige inbouw en inbedrijfname
  • Compatibel met optische varianten door uitvoeringen met hoge schakelfrequentie

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van Pepperl + Fuchs: www.pepperl-fuchs.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *