VDL gaat 77 AGV’s leveren aan Hutchison Ports ECT Rotterdam

De automatisch geleide voertuigen afkomstig van VDL Automated Vehicles worden ingezet op Europa’s grootste containerterminal in Rotterdam. De AGV’s gaan hier containers over het terrein van 272 hectare vervoeren.

De AGV’s hebben een maximale snelheid 25 km/h, daarbij kunnen ze een vracht van 70 ton vervoeren. De focus ligt hier op de handover-tijd. Het laden en lossen van de schepen is belangrijker dan de snelheid van de AGV’s. Omdat de AGV automatisch rijdt is er geen cabine nodig, wat het een stuk korter maakt. Verder zijn ze modulair opgebouwd en worden ze centraal aangestuurd. In plaats van GPS wordt er voor de positiebepaling RFID-chips gebruikt. Ook voorkomen ze zelfstandig botsingen dankzij een slimme aanrijdbeveiliging met laserscanner.

De levensduur is langer dan een conventionele vrachtwagen en door de modulaire opbouw zou bijvoorbeeld de module van een VDL waterstofbus met een brandstofcel in de AGV passen. De levering van de 77 AGV’s begint eind dit jaar en zal tot 2023 duren.

Bron: TechnischWeekblad

Leave a Reply

Your email address will not be published.