VDL Nedcar gaat elektrische auto’s bouwen voor Canoo

Momenteel bouwt VDL Nedcar de BMW X1 en verschillende Mini’s voor de opdrachtgever BMW, maar dit contract loopt af in 2023. Dankzij het nieuwe contract tussen Canoo en VDL, die loopt tot 2028, kan VDL Nedcar de komen jaren gewoon doorgaan met het produceren van auto’s.

Het Amerikaanse Canoo, gevestigd in Californië, is een start-up dat elektrische pickups, minibussen en bestelwagens verkoopt. In Born zal het model genaamd Lifestyle Vehicle gemaakt worden. De Lifestyle Vehicle heeft een topsnelheid van 200 km/uur, met een bereik van ruim 400 km op één batterijlading. Verder heeft een capaciteit van 5 tot 7 zitplaatsen en weegt het zo’n 2020 kg. Een laadduur van de batterij tot 80% zou maarliefst 28 minuten duren.

In het vierde kwartaal van 2022 begint VDL Nedcar met het bouwen van eerste 1.000 auto’s. In 2023 zal dit aantal opgeschroefd worden naar zo’n 15.000 stuks. De productie voor Canoo zal geen invloed hebben op de productie voor BMW. Canoo heeft ook aangekondigd dat het in Amerika een eigen autofabriek gaat bouwen in Oklahoma.

Voor VDL Nedcar geeft deze samenwerking perspectief voor een toekomst waarbij meerdere merken tegelijkertijd gebouwd gaan worden.

Bron: VDLgroep
Foto | Canoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *