Wedstrijd SMC: Test je Talent voor Techniek

Techniek leren uit een boekje is altijd moeilijker dan daadwerkelijk in de praktijk zien hoe alles werkt. Daarom organiseert SMC Pneumatics in Amsterdam, wereldmarktleider in de sector van pneumatische componenten, alweer de tweede editie van de wedstrijd Test je Talent voor Techniek. Deze wedstrijd is bedoeld om jongeren al op vroege leeftijd bekend en vertrouwd te maken met techniek. Doel is om leerlingen op een leuke, interactieve en praktische manier technische aspecten te laten ontdekken uit de wereld van de pneumatiek. Dit kan in sommige gevallen zelfs ook een inspiratiebron zijn voor een bewuste studie- of beroepskeuze.

Scholen en leerlingen die deze uitdaging aangaan, kunnen een SBTM (SMC Basis Training Module) winnen met een marktwaarde van ruim € 3000,-. De winnende leerling ontvangt zelf een smartphone Samsung Galaxy S4 Zoom ter waarde van €500,-. Kortom, een win-winsituatie voor beide partijen.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet de school vier posters van SMC ophangen in een technieklokaal. Leerlingen dienen een opdracht uit te voeren en deze in te zenden naar SMC. Zij moeten in dit geval een productcode van een bepaald SMC product zien te achterhalen. Op deze manier probeert SMC synergie te creëren tussen de scholen en SMC. Meedoen stimuleert leerlingen om op een actieve manier bezig te zijn met techniek en bovendien is deelnemen erg eenvoudig.

Scholen dienen hun aanmelding (de aanmelding is tevens de aanvraag voor de posters) door te geven via info@smcpneumatics.nl om de posters vervolgens op te hangen en te fotograferen.
Vervolgens dienen zij de foto’s te sturen naar wedstrijd@smcpneumatics.nl, onder vermelding van deelname + naam van de school + naam van de leerkracht. Uiteraard dienen leerlingen de opdracht uit te voeren. Zij kunnen vragen naar de deelnamevoorwaarden bij hun docent.

Meer informatie staat op de site www.testjetalentvoortechniek.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *