Eaton presenteert oplossingen voor ongeëvenaarde efficiency tijdens SPS IPC Drives 2012

Eaton presenteert zijn nieuwste, uiterst efficiënte en betrouwbare producten en oplossingen tijdens de komende SPS IPC Drives beurs in Neurenberg, Duitsland. Eaton biedt een compleet programma wereldwijde oplossingen voor de machine- en systeembouw en zal zijn nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrotechniek en hydrauliek van 27 tot 29 november a.s. demonstreren op stand 371 in hal 9 van het beurscomplex.

Op de stand van Eaton zullen geïntegreerde automatiseringsconcepten, systemen voor motortoepassingen tot en met sensoren, oplossingen voor energiebeheer en UPS systemen te zien zijn. Tevens demonstreert Eaton de samenvoeging van elektrotechniek en hydrauliek, en zijn expertise op het gebied van veiligheid en export regelgeving. Hoogtepunten vormen de nieuwe serie Xelra frequentieomvormers, de DS7 softstarters en de nieuwe XC152 PLC, die alle kunnen worden geïntegreerd in Eatons SmartWire-DT aansluit- en communicatiesysteem. Daarnaast zal het bedrijf zijn easy800 stuurrelais en MFD-Titan multifunctionele displays met Bluetooth connectiviteit presenteren.

De kern van de centrale Lean Solutions strategie van Eaton is het identificeren van operationele processen in machine- en systeembouw die niet direct bijdragen aan het creëren van waarde, alsmede het elimineren van afval en het volledig benutten van het optimalisatie potentieel volgens de Lean filosofie. Lean Solutions omvat drie terreinen: Lean Connectivity, Lean Automation en Lean Power. SmartWire-DT vormt hierbij de basis voor de aansluittechniek.

SmartWire-DT elimineert de complexe en foutgevoelige point-to-point bedrading in de schakelkast en in de periferie (Lean Connectivity). Dit maakt het mogelijk het bedradingwerk, het testen en het inbedrijfstellen in vele schakelsystemen te reduceren met 85%. Dit bleek ook bij een aardappelsorteerinstallatie in Beieren waar 250 aandrijvingen moesten worden geschakeld en beveiligd met behulp van motorstarter combinaties. Met SmartWire-DT kon het doorverbinden worden gereduceerd van 1 km tot 50 m, en werd het vereiste bekabelingwerk tot een achtste teruggebracht. In combinatie met Eatons HMI/PLC’s, die alle besturing-, visualisatie- en datamanagementtaken in een enkel apparaat combineren, kunnen lean automatiseringsoplossingen worden geïmplementeerd en complete apparaatniveaus, zoals I/O modules worden geëlimineerd (Lean Automation). Dankzij de hoge mate van datatransparantie, die van de PLC naar de actuator/sensor wordt gerealiseerd door SmartWire-DT, kunnen de energie-efficiëntie en de beschikbaarheid van een machine of installatie verder worden verhoogd (Lean Power).

Met de oplossingen voor de machinebouw komt Eaton in Neurenberg tevens tegemoet aan de behoefte van vele machine- en systeembouwers aan integratie van hydraulische of pneumatische componenten in een machine, naast de mechanische of elektrische elementen. Op dit gebied is Eaton één van de weinige leveranciers die geïntegreerde oplossingen kan bieden vanuit één enkele bron. Eatons business unit Hydraulics ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd uitgebreide productlijnen van betrouwbare, uiterst efficiënte componenten en systemen voor mobiele en industriële toepassingen. Zo kunnen de HMI/PLC’s in een elektro-hydraulisch systeem via CANopen of Profibus communiceren met aandrijvingen, I/O apparaten en intelligente hydraulische kleppen, zoals de nieuwe Eaton KBS klep. Zo wordt het mogelijk om een compleet asbesturingsysteem in te bouwen in een machine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *