Basis kennis IA

Als Industriële Software Engineer kom je wel eens op het punt aan waarop je vraagt “Hoe zit dat nu ook al weer?” In deze sectie hebben we een steeds verder groeiende hoeveelheid basis kennis IA voor iedereen beschikbaar gemaakt. Mis je nog een onderwerp of heb je zelf een onderwerp uitgewerkt? Stuur hem op aan info@iaprofessionals.nl. Zo maken we het naslagwerk weer een stukje beter.

Onderwerpen:


Een training nodig? Bekijk onze PLC trainingenWat is de betekenis van Industriële Automatisering

De betekenis van Industriële Automatisering is het automatiseren van productieprocessen. Productieprocessen die voorheen handmatig plaats vonden, worden steeds vaker geautomatiseerd. Daarbij zijn er grofweg drie delen;

  • Mechanical Engineering
  • Electrical Engineering (ook wel Hardware Engineering genoemd)
  • Software Engineering

Mechanical Engineering

Mechanical Engineers bedenken, berekenen, ontwerpen, analyseren de mechanische delen van machines en installaties. Het is naast een technisch vak ook een creatief vak, omdat je oplossingen moet zoeken voor problemen. Mechanical Engineers gebruiken vaak software pakketten zoals Solid Edge, Solid Works en AutoCAD.

Electrical Engineering

Electrical Engineers of Hardware Engineers bedenken en ontwerpen de electrische installaties in de Industriële Automatisering. Voor een goed overzicht over Electrical Engineering, kijk je op deze pagina.

Software Engineering

Software Engineers in de Industriële Automatisering, bedenken, schrijven en onderhouden de besturingssoftware van installaties en machines. Ze schrijven daarbij software voor PLC’s, HMI’s, DCS of SCADA,Deel jij ook in je Kennis?

Heb jij nog een onderwerp liggen waar jij van vindt dat er een stuk basis kennis beschikbaar zou moeten zijn? Stuur het document dan op aan de redactie en wij plaatsen het document dan voor je.