Nieuwe compacte elektrische actuator biedt SMC-klanten grote voordelen

SMC, ‘s werelds toonaangevende leverancier van pneumatische producten, heeft een elektrische actuator met laag profiel en geleiding gelanceerd die tal van voordelen biedt.

De LEM-serie gaat drie keer langer mee dan het vorige E-MY2-model dankzij een nieuw ontworpen riem en lagers, wat de onderhouds- en productiekosten vermindert en de productiviteit verbetert. Door de gekoppelde constructie kan de riem gemakkelijker worden gemonteerd en de verbinding tussen de aandrijving en de geleider is ook verbeterd.

De LEM-serie heeft een compact ontwerp met een laag profiel en een laag zwaartepunt dankzij de lagere tafelhoogte, waardoor hij perfect is voor krappe ruimtes. Dit efficiënte ontwerp voorkomt contact met de motor, zelfs wanneer grote werkstukken worden gebruikt. De montagegaten komen overeen met die van de E-MY2-serie en zijn daardoor uitwiselbaar.

De LEM-serie is verkrijgbaar in twee verschillende formaten met vier geleidertypes en de motor heeft vier bevestigingsopties. Bovendien wordt de productiviteit verhoogd dankzij de kortere cyclustijden, met bereikbare snelheden van 2000 mm/s en versnellingen/vertragingen tot 20.000 mm/s² met de stappenmotor.

Net zoals de LE-elektrische actuators is de nieuwe LEM ook uitvoerbaar met SMC’s assortiment regelaars, inclusief het regelinvoertype LECP6 en de programmeerloze LECP1. Het is ook mogelijk om de veldbusprotocollen te gebruiken met een Gateway-eenheid en de nieuwe LECP2, een programmeerloze regelaar met slaginleesfunctie.

Met al deze kenmerken is de LEM-serie ideaal voor alle algemene industriële machines in transport- en montagegerelateerde industrieën, die nauwkeurige plaatsing van werkstukken vereisen, zoals pick-and-place of uitnemen van werkstukken.

SMC is een technologisch vooruitstrevend bedrijf dat wereldwijd actief is. Onlangs werd het door het toonaangevende tijdschrift Forbes voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot een van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven. SMC werkt voor een brede waaier van klanten uit alle takken van de automatiseringsindustrie. Meer informatie over de LEM-serie vindt u in de rubriek Nieuwe Producten op de website van SMC: www.smcpneumatics.nl.

Voor meer informatie kijk op www.smcpneumatics.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *